20151008

ЛИСТ У КОНВЕРТІ

Сьогодні, 8 жовтня 2015 року, відбувся виховний захід "Лист у конверті".

На заході учні дізналися, що Україна входить до Всесвітнього поштового союзу, а також те, що сьогодні міжнародна пошта говорить на 6800 мовах своїх клієнтів, має 191 поштові адміністрації, які входять у ВПС, утворюють єдиний поштовий простір і найбільшу фізичну мережу доставки в усьому світі.
Українська пошта – одна зі складових частин світової поштової системи. У структурних підрозділах Укрпошти, що надають послуги споживачам, можна буде ознайомитися з плакатами, тематичними стендами, присвяченими Всесвітньому дню пошти, з нововведеннями в галузі.
У рамках Всесвітнього дня пошти в Україні відбудеться низка заходів, зокрема: 
  • У регіональних дирекціях підприємства для споживачів організовуватимуться філателістичні виставки, Дні відкритих дверей, конференції, ярмарки, конкурси, виставки, бесіди та лекції про Всесвітній поштовий союз, його роль і завдання в процесі розвитку суспільства, роботу національної пошти, про нові послуги, що надаються Укрпоштою 
  • З 15 жовтня 2015 року Укрпошта запрошує школярів від 10 до 15 років взяти участь у національному етапі 45-го Міжнародного молодіжного конкурсу творів епістолярного жанру «Напиши листа собі 45-ти річному», який проводить Всесвітній поштовий союз (http://ukrposhta.ua/ukrposhta-rozpochinaye-molodizhnij-konkurs-tvoriv-epistolyarnogo-zhanru-2
  • Протягом 8-14 жовтня у Поштамті — Центрі поштового зв’язку № 1 м. Дніпропетровська —проводитиметься погашення поштових марок спеціальним поштовим штемпелем «Міжнародний тиждень листа». У школах будуть проведені відкриті уроки, конкурс дитячого малюнку «Поштова марка майбутнього»
  • 7-10 жовтня у м. Львів у рамках святкування Всесвітнього дня пошти (9 жовтня) відбудеться XIV Національна філателістична виставка з міжнародною участю «Укрфілексп 2015» – одне з найважливіших культурних заходів Львова та України загалом (http://ukrposhta.ua/zaproshuyemo-usix-do-lvova-na-grandiozne-svyato)

Начальник Станіславського поштового відділення Укрпошти Недодай Оксана Фантилівна розповіла про послуги, які надає пошта.

А далі учні знайомили присутніх з історією листування та правилами написання листів.


Вразила розповідь Гончарової Лариси Федорівни про Івана Божка, який написав більше 50-ти листів із фронту та загинув за 5 днів до Перемоги. Його листи зберігаються у шкільному музеї.


Шкільний психолог Черниченко Галина Іванівна принесла власні листи, які писала мама під час її навчання в університеті.


І хоч як добре від інтернет-спілкування, а справжні листи нічим не можна замінити. Тому на уроці учням розповіли про групи, проекти, людей, які відроджують паперове листування:
1. Група ВКОНТАКТЕ "Друзі за листуванням": https://vk.com/lysty_uch_ty
2. Група ВКОНТАКТЕ, проект "Пошта майдану": https://vk.com/postmaydan
3. Лист у майбутнє: http://www.gennadij.pavlenko.name/fm/index.php
4. Проект "Сонячні листи": http://www.socialbusiness.com.ua/projects/proekt-sonyachni-listi

Окремою сторінкою була мова про Пошту Майдану – громадську ініціативу спрямовану на відродження української культури та історії, в кращих традиціях листування.
Розповівши автору листівок Пошти майдану Риммі Рибці про проект, який розпочали 1 вересня 2015 року на Першому уроці (читати про проект можна за посиланням: http://miklasss.blogspot.com/2015/09/blog-post_1.html), учні 6-А класу отримали листівку від авторки.


Кожен учень 6-их класів потримаши її в руках, висловив своє бажання про майбутнє України і українців.


На урок поспілкуватися з учнями завітала шанувальник листування, філокартіст, учасник посткросингу Квадріціус Надія Сергіївна, яка розповіла про переписку із друзями з різних куточків України та закордону, а також надала поштові матеріали для організації виставок. Від Надії Сергіївни всі присутні отримали невеличкі подарунки.


Усі учні написали листи до себе у майбутнє, які склали трикутничками і спільні конверти.
А на закінчення уроку пропозиція: підтримати акцію жителів підконтрольованої Україною Луганщини, які надіслали нам ЛИСТА МИРУ з пропозицією з ним сфотографуватися на фоні пам’ятки культури нашого села і переслати його далі іншим областям України.


Сьогоднішній захід закінчено, а написання листів та листівок у всіх попереду. Тож давайте листуватися.

Більше фото: http://pinme.ru/u/stanislavzosh/pins

Технологія проведення заходу на сторінці ЛИСТУВАННЯ

Немає коментарів:

Дописати коментар