20240118

Єднайся країна – єднайся народ

Година спілкування з елементами гри-подорожі

22 січня відзначається важливе історичне свято – День Соборності України. Важливе тому, що воно безпосередньо пов'язане із боротьбою українців за свободу, самовизначення та єдність. І у даній публікації пропонується вам детальніше дізнатися про історію цього свята, про традиції, пов'язані з тим, як його відзначають, а також виконати інтерактивні завдання та пройти квест "Єднайся країна – єднайся народ".



Як відзначати День Соборності 22 січня

Оскільки свято це досить молоде, та й з офіційним його відзначенням довгі роки були різні труднощі, особливими традиціями воно обрости не встигло. Окрім однієї — «Живого ланцюга».

Ще 1990 року, коли СРСР лише починав розвалюватися, на честь святкування річниці «Акту Злуки», силами представників Народного Руху України було організовано «живий ланцюг» від Івано-Франківська до Києва через Львів. Величезна відстань, між іншим — 770 км. За деякими даними, у цій акції взяло участь до 3 мільйонів людей.

У незалежній Україні цю подію добре пам'ятали і регулярно повторювали, щоправда, у менших масштабах. Крім останніх років, коли через ризик авіа- і ракетних ударів заборонили більшість масових заходів.

Тож як відзначатиметься День Соборності 22 січня у сучасній Україні — поки що не зовсім зрозуміло. Ясно одне — що відзначатиметься він точно. Адже Україна буде і соборною, і вільною.

Через те, що знову з'явилися території, які в рамках історичної справедливості мають возз’єднатися з Україною. І дуже важливо регулярно собі і всім про це нагадувати — щоб не втрачати віри у нашу перемогу.

Виконайте інтерактивні вправи:




І на завершення пройдіть КВЕСТ "Єднайся країна – єднайся народ" за посиланням: https://vseosvita.ua/webquest/start/s/23742/14473-f533931b

Історію своєї країни потрібно знати. Хоча б для того, щоб не вестися на марення різних провокаторів, мовляв, «Вся історія України — це історія Російської імперії/Росії/СРСР». Це не так. Українці завжди хотіли свободи і давно розпочали боротьбу за неї. І День Соборності України — ще одне тому підтвердження. Тож зі святом вас, дорогі співгромадяни! Україна ще буде і соборною, і вільною!

Джерело: ONLINE.UA

Немає коментарів:

Дописати коментар