20150925

І знову подорож

23 вересня 2015 року учні класу разом із іншими учнями школи здійснили подорож до міста Миколаїва.



І сторінка подорожі. Миколаївський обласний краєзнавчий музей
 Учні дізналися, що Миколаївський краєзнавчий музей — обласний краєзнавчий музей у місті Миколаєві, найбільше зібрання матеріалів і документів з історії та культури, уродженців і персоналій Південного Прибужжя і міста Миколаїв.



У головній будівлі Миколаївського краєзнавчого музею (на Декабристів, 32) працюють відділи природи, дореволюційній історії, новітній історії і відділ фондів.

На сьогодні «експозиційний запас» Миколаївського краєзнавчого музею складає понад 160 тис. одиниць зберігання — найбільш давні датовані епохою пізнього палеоліту, наймолодші — сучасністю. Одними з найцінніших є предмети археологічних розкопок з Ольвії та Криму, зброя запорозьких козаків, матеріали і артефакти з історії та становлення Миколаєва, суднобудівної промисловості міста тощо.
Дуже вразили учнів цікаві розповіді екскурсоводів.



ІІ сторінка подорожі. Містечко Казка

Дитяче містечко "Казка" у Миколаєві називають українським "Діснейлендом". Кожна споруда розташованого в центрі міста культурно-ігрового комплексу пов'язана з якою-небудь відомою казкою або фольклорним персонажем. Раніше на цьому місці був міський ринок, а коли в 1982р його перенесли, на колишньому місці вирішили відкрити дитячий парк розваг. Спочатку відкрили великий павільйон для концертів із золотим півником на даху, потім побудували дерев'яну фортецю і середньовічний кам'яний замок, а також морську гавань з вітрильником "буяном", який являє собою макет першого судна, побудованого в Миколаєві. Крім того, є тут і два маяка, справжній паровоз, карусель з ученим котом і русалкою з казок Пушкіна. У нинішні часи додалися дві нові каруселі різного типу, колесо огляду, автодром. Центральною фігурою дитячого містечка "Казка" є сонячний годинник.



ІІІ сторінка подорожі. Вулиця Радянська (Соборна).
Вулиця Радянська — центральна вулиця міста Миколаєва. Найдовша пішохідна вулиця в Україні. Її довжина складає 1,5 км, розташована на 7-ми кварлах. Пішохідною є частина вулиці від вулиці Адміральської до проспекту Леніна. Довжина цього відрізку складає рівно 1 кілометр.



ІV сторінка подорожі. Набережна
Пройшовши всю пішохідну вулицю екскурсія закінчилася на набережній міста Миколаєва. Діти були задоволені та зморені.


З цікавими спогадами повернулися додому.

Немає коментарів:

Дописати коментар